Thursday, November 29, 2007

Borderline

Ard arda hersey, ard arda. Sonra üst üste. Karmasik, dolasik, bulasik. Altinda ben. Altinda o. Altinda bir baskasi. Kim o, kim o? Benimiyim omzumdaki yük, omzundaki yük. Onlar mi omzumda; o mu. Ben mi.
Bosluklari yüklerle dolduruyorum galiba; galiba sadece kendi icimde hersey. Galiba hicbirsey sadece hicbirsey; ve ben herseyi isterken kayiplarimin farkina varmamakla birlikte kendimi de hiclestirdim.
Uzaklardan biryerlerden izliyorum kendimi, davranislarimi, kararlarimi izliyorum. Kim o, kim o? Ben degil. Aklim degil, mantik degil; mantikli degil olanlar, gereksiz. Hersey gereksiz. Hersey amacsiz. Herseyin icinde hicbirsey.
Akiyor akiyor akiyor hayat, düzeni yok hicbirseyin. Hicbirsey sadece hicbirsey. Göndermeler yapiliyor. Metafor hersey; yazilan hersey. Yaziliyor, siliniyor. Izliyorum, izliyor, izliyoruz. Ben ve ben ve o. Kim o, kim o?
Ard arda geliyor hersey, üst üste diziliyor sonra, devrilip karisiyor, dolasiyor, bulasiyor hayatima. Sil(e)miyorum. Istemiyorum. Istiyorum. Herseyi. Ya hep ya hic, ya siyah ya beyaz, ya evet ya hayir. Borderline.
Hayir dedi, hayir dedim. Uzaklastim. Pisligim kaldi, kirletti; gördüm. Ben degilim, ben. O mu omzumdaki yük, ben mi onun omzunda. Ben mi kendi omzumda. Ben degilim o mantiksiz ben. Anlamadim. Kim o, kim o? Kimim ben?
Nothing is justified. Yet everyone is crucified. No escape. No escape. Insanity

2 comments:

Anonymous said...

selam...sayfanda kednimi kaybetmek üzereyim...yazdiklarini okurken sanki uzun bir yolculuga cikiyorum...belki de hayati bu kadar ciddiye almamak gerekir ne dersin? yazmaya devam et...tebrikler...

enigma said...

hayati ciddi yasamayan kendini de ciddiye almaz, dolayisiyla kendini bilemez. Dünya bu tür insanlarla dolup tasiyor maalesef.. tesekkürler :)