Tuesday, May 13, 2008

Sine qua non

.
.
.

"Biz önceden bir yumurtayı dörde bölerdik kızım!"
.
.
.
Olmazsa olmaz. Parasız saadet yani.
Dışkılarınızın para olması dileği ile...
.
.
.

4 comments:

Esra said...

keske diyorum keske diskilarimiz para olsaydi hahha oldum ama super bir istek :))

on the other side, fakir olmanin da baska bir mutlulugu var gibi, az la mutlu olmak, mutluluk daha degerli o zaman
hersey cok daha degerli az ve oz.

enigma said...

Ehehe evet para sıçmak birçok insanın hayali olsa gerek. Ben, ki bok gibi param olsa, o paranın bilmem kaçla faizinden tuvalet kağıdı yapıp düşüncesizce kullanabilecek ve o taktirde kendi dışkımla kıçımı temizliyor olmamı göz ardı edebilecek zihniyete sahip olan, ben, su an "Ayranım yok içmeye, Mercedes'le giderim sıçmaya tadında yaşantımı sürdürdüğüm için şu hayatta nelerle para kazanılabileceğini düşünmekteyim - ve sinirlenmekteyim. Ne bileyim, şey gibi, "Çok iyi fal bakarım, büyü bozarım - 5 YTL", ya da "Ünlülere asılarak cok güzel manşet cıkarırım - X YTL" ya da "Çantanda muzun ezilmemesi için "Banana-Box" üretirim" (var öyle birşey, üstelik kazık fiyat). Bunlara bakınca gerçekten dışkının para getirdiğine inanabiliriz. Hele ki televızyonu bir açtığımızda dışkının direk para olduğunu birçok örnekten görebiliriz.
Şimdi tek sorun şu: dışkımızı nasıl paketleyip mümkün oldukça geniş bir hedef kitlesini tam 12'den nasıl vurabiliriz?
Pek bi mübalağacı olmuşum lan. Az ve öz'ün tadı da başka - ama bu hayatta o tadın gittikce buruklaştığını, adeta acı bir hal aldığını da unutmamalı...

(Allahım hem karamsar hem mübalağacı...Nedir bu gidişat beybi, neler oluyor?)

ne yazdı ne yazamadı said...

kardeşim küçükken hep büyüyünce fakir olmayı hayal edermiş. şimdi bu hayali aklında geldikçe azıcık sıkılıyor sanki ama o fakirlik romantizmi bence küçük ev gibi veya başka "fakiriz ama mutluyuz" gibi televizyon dizilerinden gelme. romantizm yani. işin aslı öyle değil bence. gerçek yokluk çok sinir bozucu olabiliyor.

enigma said...

hayale bak ya...ahaha... hani "ciftlikte basit vemutlu bir yaşantım olsun"u duymuştum ama, "büyüyünce fakir olmak istiyorum"? çagımızda romantizm olmuştur, haklısın.