Saturday, June 28, 2008

Bir savas vardi, varolus dedigimiz

.
.
.
.
Can sesleri rüzgarinda, bir orman vardi, geceyi hapseden. Agaclarinda, topraginda. O ormanda bir nehir vardi, akar durur, akar dururdu yokus yukari. Sasirtirdi alabaliklari.
Siyah, simsiyah havalara gövdelerini vuranlar. Siz misiniz ona bas kaldiran? Emerdi karanlik, parlak pullardaki isiltiyi. Emerdi nehrin coskusunu. Emerdi devasa bir kene gibi.
Savascilar vardi ormanda. Zirhli, kalkanli, mizrakli. Asaletle saha kalkan beyaz atlari ile. Karanliga karsi gümüs ipek yeleleri rüzgar ucurur, savururdu yüce isiklarini dört bir yana. Düsmanlar vardi ormanda, süzülür dururlardi varolus kadar yasli agaclarin gövdeleri arasinda. Düsmanlar vardi, camlarin kokusunda yatan. Düsmanlar vardi, ormani ciplak daglardan izleyen akbabalarin cigliklarinda titreyen. Nehrin sularinda köpüren…
Ne savascilar onlara gercekten dokunabilir, ne onlar savascilara yaklasabilirlerdi. Paralel dünyalar vardi ormanda, örümcek aginin paralel ipleri gibi.

***

Bir orman vardi ki, örümcek agi gibi hapsederdi herkesi. Savascilar vardi, düsmanlar vardi, aci icinde cirpinan. Bir nehir vardi ormanda, akar durur, akar dururdu yokus yukari. Bir ben vardim ki, yüzerdim icinde akintiya karsi.
.
.
.
.

6 comments:

Esra said...

cok iyisin cok samimiyim benzetmelerin ozellikle cok iyi.

Anonymous said...

Cok saol canim, cok tesekkür ederim.

Seyyah said...

''Akıntıya kürek çekme boşuna'' derler.
İnanma..
İnadına asıl küreklere.......

Emre KORLU said...

çok anlamlı savaşı ve bizden aldıklarını anlatan..kaleminle kal..

Anonymous said...

savasin magluplariyiz muhtemelen...
yenildik ama ezilmedik diyebiliyorsak ne ala....

enigma said...

eh evet, gecici olan hersey maglup sonucta. e gecici cünkü.
hosgeldiniz efenim.