Saturday, February 9, 2008

Latife-i Merkep

.
.
.

.
.
.

Üc ciftci oturmus bir kahvede konusuyorlar…

"…Bir yigin tavugum var abi, istedigim zaman yumurtluyorlar."
"Ya? Benim ineklerin de sütü kesilmek bilmiyor valla, süper gidiyor."
"Hmm… Ben de mi inek alsam?"
"Esek alin arkadaslar, esek!"
"Sacmalama ya, esek bizim neyimize…"
"Aynen, ne yumurtlar ne de sütü ise yarar, et desen o bile yaramaz."
"Peh! Siz öyle sanin! Tüm dünya da milyonlarca esegim var benim, her istedigimi de yapiyorlar valla, pek memnunum ben…"
"Leng angut, böyle esek mi olur! Ne bicim esekmis bunlar?"
"Esegin en budalasindan."
"Anlatsana neler yapabiliyormus su eseklerin?"
"Ohooo, inegini sagar, yumurtani calar, tavugunu keser, pisirir, yer hatta. Ev yapar, bag bahce bakar, aile kurar, ise gider, para kazanir, araba alir, ev alir. Istersem hepsinin icine de eder. Ne istersem serefsizim!"
"Ha??"
"Yaaa. Süt desen süt. Bok desen bok."
"Amma da attin ha!"
"Bakin anlatacagim size nasil yaptigimi, sizin de isinize gelcek."
"Vallaha de?"
"Evet, evet. Ama önce sen kos bi cay getir bana kardesim. Sen de bi simit al gel canim benim, hadi hadi," arkalarindan bir de bagirir, "gelirken de bi gazete alin!"

Ikisi birden firlarlar ücüncü ciftcinin isteklerini yerine getirmeye…
Kahveci gelir yanina.

"Abi, ne saka yaparmissin sen de ha…"
"Ehehe, hemide esssek sakasi."

.

***

Insanlik, kocaman bir esek sakasindan baska ne olabilir ki?

14 comments:

Bulsara said...

yeniden merhaba uzun zamandır yazmıyordum blog a :P yorumunu görünce sevindim eskilerden unutmayanlar varmış...

Bu arada fotoğraflar çok başarılı bence amatörden daha iyisin ama en mükemmel sanatçı kendi yaptığını beğenmeyendir devam et...

Bulsara said...

eğer facebook a bulaşma gafletinde bulunduysan yazı tahtası gurubuna beklerim...

Anonymous said...

Kolajdı, resimdi, yazıydı, fotoğraftı... Bunun üstüne bi de tıp kazan; ben bu işi bilmiyorum arkadaş demezsem neyim...

ne yazdı ne yazamadı said...

:)))))
güzelmiş...döktürmüşsün gene :))) bu arada sana sorucam da soramadım daha: sen de gittin mi recep-tayyip'le merkel'in öğrenci toplantısına? berlin'de yapılmış. gerçi sen nerdesin tam bilemiyorum ama berlin'den fotoğraflar çekmiştin gibime geldi. meraktan...

enigma said...

Selam Cemal :) Sevindim ugramana, sana yorum biraktigimi tamamen unutmustum :)
Fotograflari begenmene cok sevindim bu arada, böyle seyler duymak hep heveslendiriyor beni daha iyi olmaya.

Facebook? Aman aman allah korusun :))

Bay Rufio, müsadenizle, ben bunu provoke ederek gaza getirme olarak algiliyorum. Bi' de unutmadan, "Deliyim gözü kara deliyim, ben yakarim Roma'yi da yakarim!" (Inanmiyorum, Kenan Dogulu'dan alinti alacak kadar mi oldum ben?!)

Yazar'im sevindim begenmene. Ya gitmeyi cok istedim de, belirli okullara davet verilmis (yine dedim, ne isim var benim bu lanet okulda diye). Olsun TV'den izledim ben de ne yapayim :-((
Senin dis agrisi ne durumda bu arada? Okudum yazini da dedim, hay allah, durup durup üst üste geliyor hersey. Cok cok gecmis olsun!!

ne yazdı ne yazamadı said...

hmmmm...demek gelen öğrenciler seçilmişti ha? acaba neyi kıstas alarak seçtiler? merak ettim şimdi. ben de izledim birazını. pek politikayla aram olmasa bile. merkel'in öğrencilere söz hakkı verip onları dinlemesi hoşuma gitti. aha bizimki şimdi sıçacak derken o da kendince iyi idare etti durumu, şaşırdım!? başörtülü bir kız vardı ilk önce çok sıradan konuştu, sonra çok güzel bir şey söyledi kendilerine gelen imalı sorularla ilgili. insancaydı, valla hiç kimseden, dünyadaki hiç bir milletten ummazdım siyasi bir toplantıyı böyle bir iletişim platformuna çevirmesini. sizin chancellier'ye tebrikler :) diş ağrısını sormuşsun iyidir tatlım ya, şimdilik idare ediyorum, evet herşey üst üste geldi bu aralar...ay ben gene çok konuştum.susuyorum:)

Bulsara said...

Fotoğraflara meraklıyım tabii sen benim eski yazılarımı bilmediğin için bilmiyordun :( ne yazık ki hayattaki en büyük üzüntülerimden biri resim çizememek bırakın resmi doğru dürüst şekil bile çizemem :(( o yüzden midir yoksa herkesin baktığı yeri daha farklı görmek istememdenmidir bilmem fotoğraf bende daha farklı heyecanlar yaratır bazen hiç üşenmeden gecenin bir vaktine kadar bekler yada sabaha karşı yol alırım fotoğraf çekebilmek için.... Zamanı durdurabilmek gibi bir şey fotoğraf çekmek...

enigma said...

Hmm merak ettim simdi dogrusu cektigin fotograflari :)
evet, evet zamani durdurabilmek, hisleri hapsedip muhafaza edebilmek... Fotografin yasattigi buruk bir sevinc var, bu cok güzel...

derin said...

sevgili enigma,uzun zamandır bloğunda yazı göremediğim için merakımı bağışlamanı ve hakkından tek bir kelimede olsa yazmanı bekliyorum....iyi olman dileğiyle..

bebeklidoktor said...

aylar önce bi yazıma yorum bırakmıştın. bugün uyurken aklıma düştü. kim olduğunu merak ettim. yataktan kalktım. bilgisayarı açtım. senin sayfana giriş yaptım. o kadar ekilendim ki yazdıklarınndan, fotoğraflarından.. neden daha önce bakmadım die çok kızdım kendime. sonra herşeyin bir zamanı vardır dedim kendime. ve o zaman dilimini senle paylaşmak istedim. çok teşekkür ederim..

Anonymous said...

Sevdiğin adam yorumlara cevap vermiyor artık, hadi, karart yeniden sayfayı...peh.

Aslı said...

Senemciğim,
Allam ya fıkra da olsa birilerinin kulakları yanıyor mu acaba merak ediyorum :) Aziz Nesin'in Ah Biz Eşekler kitabı da zaten bu konunun altını çizmekten öte kazıyor artık...
Öptümm sevgiler...

Esra said...

biliyomusun enigmacigim aslinda bizim halkimiz herseye inanmaya cok hazir bi millet.
boyle ne denirse, televizyonda ne gorurse ona inanir, bak simdi de akp yi kapatiyorlarmis ya eminim oturup agliyan sizlayan geberen basortusunu sallandiran ( simbolcu bunlar) bircok kisi vardir.
derlendim yine.

enigma said...

bilmezmiyim canim ya. "gece yarisi tirnak kesme!"den baslar ufak ufak...
iktidar partinin kapatilmasi istegine kadar gidecegini aklimin ucundan gecirmemistim. hani zaten is cigrindan cikacak gibi olsaydi iki dakka bi darbeyle halledilirdi yine dimi?!?!
aman bu meselelerde cok fazla panik yapiliyor gibime geliyor ya neyse...
sen derlenme derlenme icini ferah tutmaya calis... bak oyarim ha.