Sunday, April 27, 2008

Idrak

Gecende bir laf ettim karsimdakine. Dedim ki "Bazi seyleri yaptiktan sonra, neden yaptigimi bilmedigimi anladigim zaman kendimi cok aptal hissediyorum. Aptallik cünkü." Karsilik veremedi ya gerci, ama verecek olsaydi, ne olacagini az cok tahmin edebiliyorum. Aptallik dedigim seyin de ne oldugunu az cok tahmin edebiliyorum. Benden baska pek az kisinin ise o seyi "aptallik" olarak nitelendirecegini de az cok tahmin edebiliyorum. Bunu bahsettigim "karsimdaki"ne borcluyum diyebilirim. Aptallik, hayatin akisini saglayan bir nevi degirmen diyelim. Evet, bunun ne üzerine kurulu oldugunu az cok tahmin edebiliyorum. Bircok seyi az cok tahmin edebiliyorum. Bildigimi iddia etmek istemiyorum, yanilgilarin hic sonu gelmez cünkü.

6 comments:

ne yazdı ne yazamadı said...

senemcik dün gece rüyamda gördüm seni. ama aslında sen okuldan başka bir arkadaşımdın. yine de yazını okumak ve iyi olduğunu bilmek iyi geldi. sevgiler.

enigma said...

:) sevgiler...

Esra said...

hersey bizim icin senemcik.
aptal olmak veya olmamak deil aslinda sorun.
bunun farkinda olmaktir iste butun mesele ;)

enigma said...

Birseylerin bilincinde olmaktan dogan bu "farkli olma" telinden devam ederek hayatimi sürdürebilirim, bu yine de aptallikla kastettigim seyin icinden ebedi kacis yolunu göstermiyor... Salla ya, belki bunu "Hastir'den söze girisler" kategorisine atmaliydim.
Bangawoyo, canim benim :)

Esra said...

ki hayatini oyle devam ettirmen senin karin olucaktir :)
bu arada okudum simdi yazdigim yorumu da shakespeare etkilemis beni ya soze bak aptal olmak veya olmamak hahhaah :D

enigma said...

ne yapiyorlar bize Esra??????